Alape, embracing water for 125 years

branded 13-09
Alape, embracing water for 125 years

Voor Alape is het materiaal een inspirerende vormgever in het streven naar perfectie. Toch creëert enkel het water een verbinding tussen mens en product. Als oorsprong van het leven stroomlijnt het letterlijk elk design. Met de waskommen en wastafels geeft Alape dit waardevolle element een vorm, al 125 jaar met steeds nieuwe perfectie.

Alape, embracing water for 125 years

Alape werkt sinds 1896 met geglazuurd staal

Meer dan 125 jaar leven mensen met de producten van Alape. In de badkamer, waarschijnlijk de intiemste ruimte, doen we de maskers af en laten we het dagelijkse leven achter ons. Water creëert een verbinding tussen ambachtelijk vakmanschap en onze persoonlijkheid. Als het door onze handen stroomt en door geglazuurd staal vastgehouden wordt, ontstaat een moment van oorspronkelijkheid.

De geschiedenis van het design bij Alape kenmerkt zich door de constante studie van geglazuurd staal bij de interactie van mens en architectuur. Functioneel en alomvattend denken, hoge eisen voor kwaliteit evenals ethisch en tegelijk tijdloos design, scheppen producten die nog steeds in diverse leefomgevingen geïntegreerd kunnen worden. Een belangrijke drijfveer voor de verdere ontwikkeling gedurende decennia was en is de gedachte-uitwisseling met designers, architecten en personen, die Alape-producten gebruiken.

De waskom vormt de start van de geschiedenis van het Alape-design. Wat begon als een eenvoudig product van emaille, staat nu symbool voor een essentiële handeling – water opvangen en bijhouden in zijn mooiste vorm.

Alape-wastafels van geglazuurd staal hebben niet alleen een tijdloos design, maar zijn bovendien stevig en duurzaam. Als staal en glas samenkomen, ontstaat een materiaal dat enorm resistent is, krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Daarvan zijn ze zo overtuigd, dat ze meteen een fabrieksgarantie van 25 jaar voor de waskommen en wastafels garanderen.