Goede gesprekken op sfeervol Architect@Work

Events 26-09
Goede gesprekken op sfeervol Architect@Work

De tiende editie van Architect@Work Rotterdam, op 11 en 12 september, was met 3.630 bezoekers opnieuw een dynamisch en geslaagd event.

Goede gesprekken op sfeervol Architect@Work

Stroken van geschakelde, compacte stands, afgewisseld met sfeervolle, brede zones waar lounges te vinden zijn, inclusief gratis catering. Opnieuw bleek dit een beproefde formule te zijn. De beperkte standruimte moedigt leveranciers aan alleen hun noviteiten te tonen en creëert nabijheid met de bezoekers. Zo nodigen ze uit tot goede gesprekken, net zoals de ruime tussengebieden waar men op een ontspannen manier kan bijpraten. Behalve volop interessante producten waren er ook weer boeiende lezingen. Rondom de stands waren verschillende mooie exposities te zien.

architectatwork.nl

Mute

De Jetson van het Poolse Mute is een serie akoestische ‘pods’ voor bijvoorbeeld telefoneren, geconcentreerd werken en vergaderen. Jetson is er bijvoorbeeld als éénpersoons belpod, tweepersoons werkpod en in een versie waarin tot vier mensen kunnen overleggen. Alle pods hebben een optimale geluidsisolatie en zijn uitgerust met een ventilatiesysteem. Door de compacte afmetingen passen de Jetsons in vrijwel elke ruimte.

mute.design/jetson

Keylight Nijkerk

Bij Keylight uit Nijkerk was onder meer deze Glow Alabaster te zien, een elegante hanglamp met een bolvormige kap die is gemaakt van hoogwaardig albast afkomstig uit de Ebro-vallei bij Zaragoza in Spanje, die bekend staat om de hoge kwaliteit van de kwaliteit van de ‘aders’. De stijlvolle bollen geven een zacht licht met de natuurlijke marmerlook van het albast. De Glow Alabaster is verkrijgbaar in drie afmetingen en wordt geleverd met dimbare driver met faseafsnijding. Voor de kleurtemperatuur is er keuze uit 2700 en 3000K.

key-light.nl

Atelier Luxus

Atelier Luxus uit Harzé (België) vervaardigt al ruim 25 jaar schakelaars en stopcontacten in een onderscheidende, elegante vormentaal met een exquise detaillering. De producten worden uitgevoerd in massief edelstaal en zijn verkrijgbaar in verschillende esthetische collecties (zoals Organic, Edges, Heritage en Designer), die alle zorgen voor een bijzondere haptische, visuele ervaring. Er is ook een ‘Bespoke by Atelier Luxus’ service, die klanten de vrijheid biedt om hun persoonlijke unieke apparaten, handgemaakte schakelaars, stopcontacten of lampen te creëren, specifiek ontworpen voor hun eigen interieur.

atelierluxus.com

Re-volt

Re-Volt uit Oostende is een creatief jong verlichtingsmerk dat lampen ontwerpt en produceert met passie en soms een vleugje humor, in ieder geval in de naamgeving. Een voorbeeld is deze Officer Desk, een mechanisch in hoogte verstelbare bureaulamp met schroefklem die verkrijgbaar is in vijf verschillende kleuren voor de buitenzijde en twee voor de binnenzijde (geel/wit, wit/wit, geel/goud, rood/wit, rood/goud, blauw/wit, zwart/goud en zwart/wit). De Officer is er ook als vloer- en wandlamp en bureaulamp op voet. Alle Officers worden zorgvuldig met de hand in de Re-volt werkplaats geassembleerd en zijn individueel genummerd.

re-volt.be

Ceramica Catalano

Op de stand van het Italiaanse Ceramica Catalano was de nieuwe Tonalità-collectie te zien, die onder meer bestaat uit opzetwastafels die zijn afgewerkt met speciaal ontwikkelde gekleurde glazuren. Die zijn met een dusdanig hoge temperatuur aangebracht, dat absolute weerstand wordt gegarandeerd tegen slijtage, zuren en temperatuurveranderingen in de loop der tijd. De opzetwastafels van Catalano zijn bovendien voorzien van het antibacteriële Cataglaze+, dat het reinigen van oppervlakken duurzamer en gemakkelijker maakt, terwijl er minder (chemische) schoonmaakmiddelen nodig zijn. De Tonalità-collectie omvat verder onder andere toiletten en bidets.

catalano.it

Unilin/Mohawk

De Mohawk Group, een merk van Unilin, presenteerde Pattern – een collectie tapijttegels met gestructureerde lussen in sprekende tinten en subtiele, pastelachtige kleuren. Tegenwoordig bieden werkplekken de flexibiliteit om werken te ervaren op een manier die bij elk individu past. Het idee achter Pattern: tapijttegelontwerpen die zijn geïnspireerd op persoonlijke reacties en manieren van werken, terwijl we streven naar een plek met ons eigen welzijn in gedachte. De Pattern tapijttegels zijn bovendien gemaakt zijn met ‘s werelds eerste koolstofnegatieve garen. Er zijn drie ontwerpen – Balanced, Unchained en het hier getoonde Tailored, alle verkrijgbaar in een reeks van 16 kleuren.

mohawkgroup.eu