Hotel Botanic voorzien van akoestische oplossingen Triplaco

branded 30-09
(Foto's: Acoustic Solutions by Triplaco)
(Foto's: Acoustic Solutions by Triplaco)

Hotel Botanic, het eerste vijfsterren superior hotel in Antwerpen (en één van de vijf in België) is gelegen aan de Kruidtuin naast het Mechelseplein. Het verbouwde complex bevat o.a. 108 kamers, vier gastronomische restaurants, een spa en een fitness. AIDarchitecten heeft, na uitgebreide historische vooronderzoeken, samen met de opdrachtgevers ervoor gezorgd dat de bouwhistorische elementen perfect geïntegreerd konden worden en aangevuld met sobere elementen die voldoen aan de standaarden van een complex hospitality aanbod. Het eindresultaat is een unieke oase midden rond de botanische tuin in stad Antwerpen waar de lokale bewoner en de kosmopolitische bezoeker kunnen ontsnappen aan de stedelijke drukte.

(Foto's: Acoustic Solutions by Triplaco)
(Foto's: Acoustic Solutions by Triplaco)

Voor het akoestisch klimaat in het nieuwe Spa (serre-)gebouw van Hotel Botanic werd gekozen voor gegroefde wandbekleding Gs w. Dit nieuwe akoestische product van Triplaco heeft dezelfde eigenschappen als de hoogwaardig decoratieve akoestische panelen van het bedrijf. Dankzij een zwarte hydrofobe akoestische PET-kern en een watervaste PUR-verlijming van de toplaag is dit product geschikt voor toepassing in de Welness-ruimte. Voor de toplaag werd voor hoogwaardig fineer Eik Alegro uit het Querkus-gamma van partner Decospan (Woodcoustics) gekozen. De groeven van 2.8 mm breed/4 mm diep en het patroon 16 mm hoh zorgen voor een sobere esthetiek. Door de montage op lattenwerk gevuld met 50 mm rotswol wordt een wandabsorptie van alpha w 0.95 bereikt. Een quasi perfecte (klasse A absorptie) nagalmcorrectie voor deze muur in een Welness-serre draagt bij tot het comfort van de bezoekers.

Hotel Botanic voorzien van akoestische oplossingen Triplaco

Akoestisch houten verlaagd plafond in Hotel Botanic

Ook in de gymzaal en kleedkamers van Hotel Botanic kunnen de gasten in alle rust en discretie komen trainen dank zij een akoestisch houten verlaagd plafond, voorzien van gegroefde type Db T&G-planchetten. De samenstelling van deze planken is een hoogwaardige kern van zwarte vochtwerende mdf met top- en tegenlaag Eik fineer van Decospan.

Hotel Botanic voorzien van akoestische oplossingen Triplaco

Dit project is volgens Triplaco een mooie aanvulling op andere spraakmakende toepassingen in diverse publieke en privategebouwen zoals:  administratieve centra  (AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects) ,  congrescentra  (Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind),  WZC of andere zorgcentra  (AZ Zeno Knokke, ontwerp van Buro II & ARCHI+I in consortium met Aaprog en Boeckx Architects), auditioria (Deloitte HQ Auditiorium, Zaventem, Jaspers - Eyers Architects & A2RC Architects), sportcentra  (Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS) en scholen (Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect).

Hotel Botanic voorzien van akoestische oplossingen Triplaco

Print Acoustics

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Het bedrijf werkt samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

Hotel Botanic voorzien van akoestische oplossingen Triplaco

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern van mdf met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan , massieve of decolatten op vilt, lak,  Ntgrate vinyl of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.

Hotel Botanic voorzien van akoestische oplossingen Triplaco

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier draagt het bedrijf bij aan een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch laboratorium, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in de fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.