I love you Rietveld op het Architectuur Filmfestival

Events 26-09
I love you Rietveld op het Architectuur Filmfestival

Op 10 oktober organiseert de BNI een Special op het Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR). De avond belooft een diepgaand inzicht te bieden in het werk en de persoonlijke relatie tussen Gerrit Rietveld en Truus Schröder, met bijzondere aandacht voor hun iconische ontwerp: het Rietveld Schröderhuis.

I love you Rietveld op het Architectuur Filmfestival

De avond begint met een inleidende lezing door auteur Jessica van Geel, die ons meeneemt in het intrigerende verhaal van de samenwerking tussen Rietveld en Schröder. Recent onderzoek onthult dat Schröder, naast opdrachtgever, veel meer was dan slechts een muze; zij speelde een cruciale rol in de totstandkoming van verschillende werken die voorheen enkel aan Rietveld werden toegeschreven. Dit onderzoek biedt ook nieuwe inzichten in hun liefdesrelatie en gezamenlijke creatieve processen.

I love you Rietveld op het Architectuur Filmfestival

Unieke samenwerking Rietveld en Schröder

Films in deze BNI @AFFR Special:

- A Piece of Furniture to Live In. Regie: Lex Reitsma | 2024 | Nederland | 53’*  Een unieke documentaire die dieper ingaat op de samenwerking tussen Rietveld en Schröder, met zeldzaam archiefmateriaal dat voorheen onbekend was.

- One Beam, Shaped.  Regie: Daisy Ziyan Zhang | 2024 | Verenigde Staten | 4’* Deze korte film laat zien hoe digitalisering nieuwe mogelijkheden opent voor het ontwerpen van innovatieve houten liggers, die architectuur en techniek op bijzondere wijze samenbrengen.

Datum:10 oktober 2024, 18:00 uur 

Locatie: Lantaren Venster, Rotterdam

Meer info op site bni en op AFFR site.