NEMO Science Museum kiest PD Group voor herinrichting

Projecten 23-07
NEMO Science Museum kiest PD Group voor herinrichting

De PD Group is door NEMO Science Museum gekozen om het kantoorpand binnen zes weken te transformeren naar een inspirerende en efficiënte werkomgeving. De PD Group heeft een herinrichtingsplan ontwikkeld dat zich richt op verschillende zones en flexibele werkplekken. Bij de materiaalkeuze is nadrukkelijk gekeken naar duurzaamheid en levensduur, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijk en toekomstbestendig kantoor. Met de herinrichting wil NEMO een kantooromgeving creëren waar de 70 medewerkers samen nog prettiger, efficiënter en gezonder kunnen werken.

NEMO Science Museum kiest PD Group voor herinrichting

Het ontwerp, onder leiding van architect Suzanne Wielart, legt de nadruk op natuur en ruimte. Een fris en uitnodigend kleurenschema zorgt, samen met ‘bubbles’ voor geconcentreerd werken en kleine overleggen, voor een perfect gebalanceerde werkomgeving. Een belangrijk aspect van het ontwerp was de creatie van een functionele en serene kantoortuin. Voorheen bood de open ruimte weinig mogelijkheden voor geconcentreerd werken of kleine overleggen. PD Group heeft dit aangepakt door een thema te introduceren waarin groene velden als vloer, frisse witte meubels en akoestische lampen die doen denken aan de Nederlandse lucht met wolken, centraal staan. 

Daarnaast is er bijzondere aandacht besteed aan de verbetering van de lichtkwaliteit en akoestiek. Door gebruik te maken van natuurlijke lichtbronnen en strategisch geplaatste akoestische panelen en verlichting, wordt een werkomgeving gecreëerd die zowel visueel als auditief prettig is. Het eindresultaat zal een kantoor zijn dat zowel functioneel als aangenaam is. Door de strategische positionering van kasten, bureaus en ‘bubbles’ kunnen medewerkers in alle rust en efficiëntie werken.

Klaar voor het ‘nieuwe werken’

De PD Group geeft aan een laagdrempelig concept te hebben gecreëerd dat projectmatig werken faciliteert en flexibel samenwerken stimuleert. Steyn van Hamersveld, hoofd facilitaire diensten NEMO Science Museum: “Het voorstel van de PD Group bevat alle elementen die nodig zijn om ons prachtige pand, net als het museum, klaar te maken voor de toekomst. We kijken ernaar uit om samen met hen een dynamische en verrassende werkomgeving te realiseren die mensen uitnodigt om met elkaar te sparren én hun ruimte geeft om in alle rust te werken. Straks zijn we helemaal klaar voor het ‘nieuwe werken’.”

Uitvoering en projectmanagement PD Group

Naast het ontwerp heeft PD Group ook de verantwoordelijkheid gekregen voor de uitvoering van het project, inclusief projectmanagement. Dit waarborgt een naadloze overgang van plan naar realiteit, waarbij elk detail zorgvuldig wordt bewaakt. Ronald de Ligt, oprichter van de PD Group: “Het vernieuwde kantoor van het NEMO Science Museum belooft een inspirerende werkplek te worden waar medewerkers met plezier naartoe komen en optimaal kunnen samenwerken. Het spreekt voor zich dat we trots zijn om bij te dragen aan deze transformatie en kijken uit naar de voltooiing van dit bijzondere project.”

De oplevering van de herinrichting staat gepland voor september 2024.