Occony & Arco lanceren Kami-collectie

Algemeen 09-02-2021
Occony & Arco lanceren Kami-collectie

Occony & Arco brengen gezamenlijk de nieuwe Kami-collectie. De gedeelde visie op duurzaamheid en aandacht voor het milieu resulteert in een vernieuwde samenwerking waarin ‘sustainable innovation’ en ambacht samenkomen, aldus beide meubelbedrijven. Afgelopen jaar hebben Occony & Arco alle kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid, materialen en productiemethoden ingezet om te komen tot de vernieuwde Kami-tafelcollectie.
Occony & Arco lanceren Kami-collectie

De Kami-collectie (Japans voor papier) wordt door Occony & Arco opgenomen in het assortiment en wordt lokaal in Winterswijk (door Arco) geproduceerd. De tafelcollectie bestaat uit drie varianten: één van afvalpapier en Niaga-technology, een volledig massieve variant en een variant met een beuken kernplaat. Alle drie zijn ze afgewerkt met fineer. De tafels worden afgewerkt in eiken, essen of noten en kunnen in verschillende kleuren gebeitst worden. Daarnaast worden ze afgewerkt met een duurzame watergedragen lak of de standaard lak voor de projectmarkt. De toegepaste materialen zijn Cradle2Cradle, FSC- of PEFC- en Stip-gecertificeerd.

Occony & Arco lanceren Kami-collectie

Tafelsysteem met een herhalende levenscyclus

Ontwerper van de collectie Joost van der Vecht, die eerder al voor Occony tafel Kami Pebble ontwierp: “De ontwerpopgave voor de Kami-collectie was om een tafelsysteem te ontwikkelen met een herhalende levenscyclus. Mijn streven was dan ook om de tafel compleet op te bouwen uit gerecycled papier, inclusief het onderstel. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de stijfheid van een kolom. Een velletje papier wordt immers sterk als je er een koker van rolt. Het resultaat is een ontwerp met een heel helder beeld, dat iedereen begrijpt. Zowel de vormgeving van de tafel als zijn footprint zijn gelijktijdig een ‘bold’ en vriendelijk statement geworden.”

Occony & Arco lanceren Kami-collectie

Kami-collectie van Occony & Arco in verschillende uitvoeringen

De Kami-tafels kunnen met gemak en naar wens worden geconfigureerd, waarbij eindeloos in lengte geschakeld kan worden in verschillende uitvoeringen. Van een kleine intieme setting tot een grote blikvanger in een vergader- en boardroomomgeving. De Kami-designtafel is beschikbaar in een ronde of ovale vorm voor zowel het blad als de kolom(men). De moderne tafel brengt een duurzaam ontwerp en organische vormen samen tot tijdloos design voor de woon- en werkomgeving, aldus Occony en Arco.

Occony & Arco lanceren Kami-collectie

Occony & Arco lanceren Kami-collectie
Occony & Arco lanceren Kami-collectie