Start verbouwing grootste Nike Partner Store van Europa

Projecten 03-10
(Beeld: Boltt)
(Beeld: Boltt)

In Rotterdam Centrum hebben recent, binnen enkele maanden tijd, de grootste Pull&Bear en de grootste Zara ter wereld hun deuren geopend. In het voorjaar 2025 komt daar de grootste Nike Partner Store van Europa bij. Bouwbedrijf J.P. van Eesteren is deze week met de verbouwing begonnen van de panden aan Lijnbaan 101-105 en 111. De Nike winkel wordt uiteindelijk circa 3.000 vierkante meter groot.

(Beeld: Boltt)
(Beeld: Boltt)

De – zeg maar gerust – metamorfose van uit de jaren zestig stammende winkels, is in handen van de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren. Naast de ‘leegsloop’ en het vervangen van de kozijnen en het glas, zijn er ook aanpassingen aan het casco van de vier verdiepingen tellende gebouwen gepland. Zo wordt er ruimte gemaakt waar liften en trappen komen. Vanzelfsprekend worden de panden ook meteen verduurzaamd.

(Foto: Bert Rietberg)
(Foto: Bert Rietberg)

Locatie Nike Partner Store

“Het werk is nog best een puzzel”, zo vertelt Fred Mosselman, projectmanager bij J.P. van Eesteren: “Dit komt door de locatie. Er ligt een trambaan naast en het is er zeer druk met winkelend publiek. Er is dan ook nauwelijks ruimte voor een bouwplaats. Tel daar de krappe planning bij op, waardoor er allerlei bouwactiviteiten tegelijk moeten plaatsvinden, en de uitdaging is groot. Maar dat is ook wel weer een kolfje naar onze hand. We houden van complexe projecten met een hoog ‘bouw IQ’. Dat houdt het werk leuk.” De opdracht komt van het Bouwinvest Retail Fund, eigenaar van Lijnbaan 101-105 en 111, en wordt uitgevoerd volgens een verbouwingsplan van Boltt. De directievoering is in handen van Bouwplot.

Opvallend detail daarbij is dat er zoveel mogelijk met elektrisch bouwmaterieel wordt gewerkt. Dit om gehoor te geven aan de wens van Gemeente Rotterdam om naar emissieloos bouwen toe te gaan.

Van Amac tot TK Max

J.P. van Eesteren levert het project in januari op, waarna de winkelinrichting ter hand wordt genomen. Dat betekent overigens niet dat de bouwer uit Gouda klaar is in het Rotterdamse centrum. Aan het Binnenwegplein wordt nummer 12-20 verbouwd, zodat er een nieuwe grote kledingwinkel kan komen. In oktober wordt Lijnbaan 102 opgeleverd en eerder zijn ook de panden van Nelson (Lijnbaan 76), Amac (Lijnbaan 79), JD Sports (Lijnbaan 91) en de voormalige Donner-winkel (Lijnbaan 150) verbouwd.