Een expertpanel kiest uit de deelnemers van de Sweco Design Challenge 2022 drie ontwerpers. Zij gaan aan de slag met de ontwerpvraag, hebben toegang tot de kennis en het netwerk van Sweco en krijgen een podium tijdens Dutch Design Week 2022 in Eindhoven.
Nieuwe invalshoeken voor Sweco Design Challenge 2022
Om tot noodzakelijke veranderingen te komen om de wereld leefbaar te houden, zijn nieuwe invalshoeken en samenwerkingen nodig. Klimaat, voedsel en energie vragen om nieuwe ideeën zodat steden bereikbaar, vitaal en gezond blijven. Een transitie waar ingenieurs zich over buigen en bij nodig zijn. Want techniek is één, samenwerking is alles. Daarom organiseert Sweco ook dit jaar de designchallenge. Door techniek en ontwerp te combineren komen we tot nieuwe inzichten en belangrijke oplossingsrichtingen. Samen zoeken deze twee uitersten de grenzen van de technische mogelijkheden op, en komen tot echte innovaties en nieuwe standaarden. Dat is nodig voor de wereld van morgen.
De zelfvoorzienende stad van de toekomst
Het thema van de Sweco Design Challenge is ‘totaal lokaal’. Wat als onze steden volledig zelfvoorzienend zouden zijn? Hoe gaat onze gebouwde omgeving eruit zien? Wat kunnen we voor nieuwe diensten en typen gebouwen verwachten? Sweco daagt ontwerpers uit om een toepassing te ontwerpen die een waardevolle bijdrage levert op het gebied van energie, voedsel of water. De challenge begint met een Sweco masterclass op 21 juni 2022 voor de drie geselecteerde ontwerpers. Vervolgens gaan zij aan de slag met het uitwerken van hun concepten. Zij krijgen de beschikking tot een Sweco-projectpartner met technische kennis en inzicht in mogelijkheden, om gedurende dit traject ideeën te toetsen. Ook is het expert panel betrokken, bestaande uit een aantal externe professionals met verschillende achtergronden in ruimtelijke ontwikkeling, design, media en het bedrijfsleven.
Sweco Design Challenge 2021: Shadow Spaces
In de 2021-editie werd Shadow Spaces van Studio 1:1 ‘Design in Residence’, en is in samenwerking met Sweco in 2022 verder uitgewerkt. Dit concept benut het potentieel in de publieke ruimte: de ongebruikte ruimte onder viaducten. Dit idee gaat uit van dat wat er al is, zonder dat er iets nieuws voor hoeft te komen. De eerste offerte om dit concept daadwerkelijk te realiseren ligt klaar. Met als resultaat: een doorbraak voor een verouderde denkwijze, een grote stap richting een nieuwe toekomstbestendige standaard voor projecten in de praktijk.
- Bekijk ook
- https://www.sweco.nl/