Vakevent DigiBouw focust op digitaal gedreven bouwproces

Events 24-10
Vakevent DigiBouw focust op digitaal gedreven bouwproces

Koninklijke Jaarbeurs en digiGO, het platform voor digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving, lanceren een nieuw vakevent DigiBouw. DigiBouw 2024 heeft als doel de digitale adoptie binnen de bouw- en installatiesector te bevorderen. Tom van der Zwaag: “ Digitalisering is noodzakelijk om de Nederlandse bouwsector veiliger, efficiënter en duurzamer te maken. Daarom bieden we tijdens DigiBouw een programma voor ontwerp-, bouw- en techniekprofessionals met inspirerende topsprekers en sprekers uit de bouwsector. Zo presenteert Techniek Nederland tijdens het event haar onderzoek naar de impact van nieuwe  technologieën als AI, robotisering en industrialisatie op de sector.” DigiBouw 2024 vindt plaats op woensdag 20 en donderdag 21 november 2024 in Koninklijke Jaarbeurs.

Vakevent DigiBouw focust op digitaal gedreven bouwproces

DigiBouw helpt digitalisering versnellen

Grote bouw- en ingenieursbedrijven hebben de stap naar digitalisering veelal gemaakt maar de adoptie van digitalisering blijft achter. Voor Koninklijke Jaarbeurs de reden om, als marktleider met haar eigen vaktitels BouwBeurs en VSK, het vakevent DigiBouw te introduceren. DigiBouw is de ontmoetingsplek waar bouw- en installatieprofessionals handvatten krijgen om digitalisering te versnellen binnen hun bedrijf. Tom van der Zwaag: “De uitdagingen voor de komende jaren in de sector zijn onverminderd groot. De vraag of het efficiënter moet is niet langer de meest relevante, maar hoe gaan we als markt opschalen in het gebruik van nieuwe digitale initiatieven en technologieën? De voorwaardes voor standaardisatie worden gecreëerd en er gebeuren al veel goede en vernieuwende dingen op digitaal vlak. Om over de breedte van de sector het digitale volwassenheidsniveau nog verder omhoog te krijgen moeten we de mensen meenemen, toegevoegde waarde in beeld brengen en laten zien wat er al mogelijk is.” Tijdens DigiBouw 2024 krijgen ontwerp-, bouw- en techniekprofessionals waardevolle inzichten in de mogelijkheden van vandaag de dag om als bedrijf de volgende stap te zetten op die weg naar een digitaal gedreven bouwproces.

Techniek Nederland presenteert onderzoek naar impact van nieuwe technologieën

Techniek Nederland heeft afgelopen jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van nieuwe technologieën als AI, robotisering en industrialisatie op de sector. Het uitgebreide rapport daarover wordt gepresenteerd tijdens DigiBouw. Met het onderzoek maakt Techniek Nederland ontwikkelingen inzichtelijk voor de achterban. Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland: “AI, robots en industrialisatie gaan voor een revolutie zorgen. Dit komt ook sterk naar voren in de resultaten van ons onderzoek. Of men nu zelfstandig ondernemer is, een mkb-bedrijf leidt of werkt bij een grote technisch dienstverlener, iedereen gaat er in de komende jaren mee te maken krijgen. We hebben daarbij naar de middellange termijn, dus we hebben nu tot 2030 gekeken.”