Orgatec 2024: New visions of work

Events 08-10
Orgatec 2024: New visions of work

Van 22 tot en met 25 oktober staat de Koelnmesse weer geheel in het teken van Orgatec, de internationaal toonaangevende vakbeurs voor de projectmarkt, die dit jaar niet minder dan zo’n 140.000 m2 zal beslaan. Motto voor de aankomende editie is ‘New visions of work’ – waarbij Orgatec een geheel nieuwe hallen-layout heeft die een geoptimaliseerde beurservaring belooft. Zo komt in het hart van elke beurshal een ‘Focus Area’, met extra aandacht voor een belangrijk actueel thema op het gebied van de werkomgeving van de toekomst. Naast bijzondere presentaties zijn hier ook producten en oplossingen van exposanten te zien.

Orgatec 2024: New visions of work

Circulariteit

Een voorbeeld van een Focus Area is het 500 m2 grote TheCircularHouse in hal 4.2, waar alle aspecten van de circulaire economie worden belicht – een van de belangrijkste thema’s op Orgatec 2024. Hier worden onder meer innovatieve, circulaire oplossingen voor de kantoormeubelindustrie getoond, discussies gehouden en ‘keynote speeches’ gegeven. In dezelfde hal is de Focus Area CircularBiomaterials, met innovatieve oplossingen als meubelschuim gemaakt van zeegras en plantaardige stofferingsmaterialen.

Orgatec 2024: New visions of work

Mixed en augmented reality

De Focus Area in hal 7 heet #InspiredAugmentedOffice, en hier worden door Orgatec in samenwerking met zgoll GmbH specifieke ‘best-practice’ voorbeelden en trends getoond – van hybride vergaderingen en ‘spatial computing’ tot de toekomst van mixed en augmented reality in slimme werkomgevingen. Bezoekers kunnen die ervaren met MR headsets of hun eigen mobiele apparaten. In hal 8 is OfficeXperience: NextGenWorkplaces – een Focus Area die wordt gekenmerkt door een interdisciplinaire aanpak die bedrijven ondersteunt bij het voldoen aan de eisen en regelgeving. Besluitvormers, facility managers, projectontwikkelaars, vastgoedmanagers en architecten kunnen hier kennismaken met holistische benaderingen voor duurzaam, flexibel en toekomstbestendig kantoorbeheer. Andere Focus Areas zijn #inspired virtual office, IMPULS Contract Area, # Indoor & Outdoor Hospitality (op de boulevard langs de beurshallen), HybrID Interior Design en Knowledge.

Orgatec 2024: New visions of work

#BlindDate

Samen met de Danish Design Makers (DDM) en het Deense meubeldesignbureau Målbar presenteert Orgatec voor het eerst #BlindDate project – een unieke ontwerpuitdaging die bedrijven en creatieven op een buitengewone manier samenbrengt, creatieve processen zonder vooroordelen wil bevorderen en duurzaamheid centraal stelt bij design. Voor #BlindDate zijn twintig Europese designmerken uitgenodigd om geanonimiseerde briefings in te dienen over het thema ‘reductie’. Elk van deze ontwerpopgaves is door loting overgedragen aan ontwerpers, van wie de identiteit eveneens verborgen bleef. De creatieven hadden zes maanden de tijd om een prototype te ontwikkelen op basis van de specificaties. Op 22 oktober, de eerste dag van Orgatec, worden de voltooide ontwerpen om 16.00 uur gepresenteerd in het #BlindDate Paviljoen in Hal 4.2 van het Keulse Exhibition Centre en wordt de identiteit van de deelnemers aan de wedstrijd onthuld. Het bijzondere van de wedstrijd is dat de deelnemers gedurende het hele proces anoniem blijven. Deze innovatieve aanpak elimineert vooringenomenheid en vooringenomenheid van bedrijven en ontwerpers, zodat de focus uitsluitend op de vorm en functionaliteit van de ontwerpen ligt.

Orgatec 2024: New visions of work

Beursconcept The Circles

Een ander onderdeel van het beursconcept is The Circles, gebieden in de beurshallen waar vooraanstaande merken hun high-end designgeoriënteerde producten tonen – met de nadruk op hospitality, residential, office en outdoor.

Orgatec 2024: New visions of work

Tot het randprogramma van Orgatec behoort onder meer het ‘Wherever Whenever – Work Culture Festival’ van de Duitse Interior Business Association (IBA). Hiervoor worden de hallen 6 en 9 getransformeerd in een ‘event floor’ waar inspirerende en stimulerende lezingen worden gehouden, discussies en workshops plaatsvinden en verschillende presentaties zijn te zien.

Orgatec 2024: New visions of work

Exposanten Orgatec

Last but not least zijn er ruim 670 exposanten op Orgatec, onder wie Abstracta, Artifort/Lande, Blå Station, Brunner, BuzziSpace, Casala, Cascando, COR, Crassevig, Dauphin, de Sede, EGE Carpets, Freifrau, Haworth, Humanscale, Inclass, Interface, Interstuhl, Johanson Design, Kettal, Klöber, König + Neurath, Kreon, Lapalma, Montis, Muuto, Nurus, Object Carpet, Ondaretta, Palmberg, Pami, Pedrali, Poltrona Frau, Sattler, Schaffenburg Office Furniture, Sedus, Sellex, TOOTheZOO, Vepa, Viccarbe en Wilkhahn.

Orgatec 2024: New visions of work

www.orgatec.com

https://bit.ly/3VY8KbM

https://bit.ly/4cRlqbl